To bardzo szybki i prosty na zawsze udające się ciasto dyniowe. ...
Czytaj dalej
Śniadanie każdego dnia może być pożywne, smaczne i efektowne. Trochę mąki, trochę drożdży i trochę wody. Olej, świeże zioła, cukier, sól. To szybki sposób na pysze bułeczki ziołowe. Dla tych, którzy ju...
Czytaj dalej
Przygotowując przetwory na zimę możemy także użyć malutkich patisonów. Konserwowane w occie smakują jak korniszone ogórki....
Czytaj dalej
Gdy uprawiamy ogórki w ogrodzie czy na działce ich nadmiar możemy wykorzystać konserwując je na słodko w occie lub kisząc. Będą doskonałym uzupełnieniem diety zimą....
Czytaj dalej
Nie zawsze mamy czas aby przerobić wszystkie warzywa i owoce latem na przetwory czy ciasta. Tym bardziej zimą tęsknimy za świeżymi owocami oraz smakołykami z nich zrobionymi. ...
Czytaj dalej
Szarlotka to tradycyjne ciasto lata, lekkie i nie tuczące, a zarazem słodkie lub lekko kwaśne w zależności od jabłek jakie posiadamy w sadzie czy kupimy....
Czytaj dalej
Biała kapusta to doskonała potrawa zawierające masę witamin i minerałów. Kiszona, smażona - wszelkie formy szczególnie zima i na przedwiośnie mile widziane w naszej kuchni! Podajemy sprawdzony sposób n...
Czytaj dalej
Ziarno kukurydzy zawiera sporo wody, białka, tłuszczów, włókien surowych, witaminy A, B1, B2, E, oraz C. Żadne ze zbóż nie zawiera tyle tłuszczu co kukurydza, jest to jednak tłuszcz bardzo zdrowy, niez...
Czytaj dalej
Zrobienie bananowego koktajlu jest tak proste, że wątpimy, czy rzeczywiście chcemy go pić. Tymczasem taki napój jest idealnym rozwiązaniem na brak czasu na porządne śniadanie - napój z bananów jest zd...
Czytaj dalej
Nawiązując do poprzedniego artykułu o suplementach diety dla zatroskanego Eko-konsumenta, podejmujemy się przetestowania dla Czytelników Ogrodnika ciekawej nowości – naturalnego kompleksowego środka sp...
Czytaj dalej